Puppies!

Het allermooiste van het fokken dat zijn natuurlijk de puppies. Elk nestje is speciaal en elke pup onweerstaanbaar leuk.

Een nieuw nestje

Na ongeveer 9 weken zwangerschap worden de puppies geboren. De oogjes van de pasgeboren pups zijn nog dicht, maar ze hebben wel al een gladde, dunne vacht met hun eigen unieke tekening. De bruinschimmel pups zijn dan alleen nog door hun donkere voetzooltjes te onderscheiden van hun bontgekleurde broertjes en zusjes. Zodra de pups 3 weken oud zijn veranderen ze van kreunende baby’s in rondhuppelende peuters. Om ze in hun grote energiebehoefte te voorzien krijgen ze vanaf deze leeftijd in warm water geweekte puppybrokjes bijgevoerd. Pas wanneer ze bijna het nest verlaten kunnen ze genieten van gewone, krokante brokjes. Dit is immers de basis voor een gezond en sterk gebit.

Nieuw baasje

Na 8 weken is het dan zover, de puppies zijn oud genoeg om het nest te verlaten, klaar om op te groeien in een nieuw gezin. Voordat de pups het nest definitief verlaten zijn ze individueel grondig onderzocht en ingeënt door de dierenarts. Elke pup krijgt vervolgens zijn of haar eigen Europese Hondenpaspoort waarin de medische goedkeuring en inentingen staan vermeld. Daarnaast wordt bij elke pup een chip geplaatst, zodat hij of zij aangemeld kan worden bij de Databank voor Gezelschapsdieren.