Nieuws

Heidedoodle

Al ruim 35 jaar fokken wij de Heidewachtel en dit met veel succes. Onze Heidewachtel pups hebben bij veel mensen een nieuw thuis gevonden.

In de loop van de jaren kregen we verzoeken van Heidewachtel liefhebbers die graag dit type hond willen, maar overgevoelig zijn voor dierenharen. Dit heeft ons doen besluiten om ook voor deze mensen een fijne hond te fokken met de eigenschappen van onze Heidewachtel, maar met een vacht die minder of zelfs niet verhaart. 

Vanuit dat doel hebben we gekozen om de Heidewachtel te kruisen met de Koningspoedel. De Koningspoedel heeft een vacht die zijn haren vasthoud. Door deze eigenschap bij een Heidewachtel te brengen kunnen ook mensen die overgevoelig zijn genieten van een fijn maatje in huis. Beide rassen zijn intelligent, werkwillig, graag actief en hebben een lief karakter, zeker voor kinderen. Ook fysiek hebben beide rassen veel overeenkomsten. Het zijn elegante, slanke en sterke honden. Ook in de jacht kan deze hond dus goed worden ingezet.

We zijn op zoek gegaan naar een geschikte reu die aan onze criteria voldoet qua gezondheid, karakter en schoonheid. En dat is eindelijk gelukt! Onze Heidewachtel Bella was in onze ogen een perfecte match met de reu die we hebben gevonden. En dat bleek: op 25 april zijn maar liefst 12 Heidedoodles geboren.

Heeft u interesse in een Heidedoodle neem dan gerust contact met ons op.